De staking in Hollywood: komt er nog een einde aan?

De staking in Hollywood: komt er nog een einde aan?

Na 100 dagen staken wordt er eindelijk weer gepraat tussen beide partijen.

De staking van acteurs in Hollywood duurt al meer dan 100 dagen. 2 weken geleden maakten we nog bekend dat de onderhandelingen tussen de acteurs en de Hollywood-producenten waren stukgelopen. Nu lijkt het er op dat er toch weer wat vooruitgang wordt geboekt.

De acteursvakbond SAG-AFTRA en de vereniging van producenten, de AMPTP hebben bekendgemaakt dat ze vanaf dinsdag 24 oktober weer rond de onderhandelingstafel gaan zitten.

Eisen te hoog
Op 11 oktober liepen de onderhandelingen tussen beide partijen stuk. Volgens de AMPTP waren de eisen van de acteurs te hoog. De acteurs zouden hebben gevraagd voor 2% van de inkomsten uit streaming, iets waar de producenten niet in mee wilden gaan.

SAG-AFTRA was ook niet blij dat de studio's niet genoeg wilden doen om acteurs te beschermen tegen AI, ook met een verhoging van het minimumloon voor acteurs wilden de producenten niet instemmen.

Bekende acteurs
De nieuwe onderhandelingen werden aangekondigd nadat een aantal bekende acteurs SAG-AFTRA had opgeroepen om een aantal van hun eisen bij te stellen. Volgens acteurs als George Clooney, Ryan Reynolds, Bradley Cooper, Meryl Streep en Jennifer Anniston is het belangrijk dat de staking snel tot een einde komt.



De hoogbetaalde acteurs zijn bereid om een groter deel van hun inkomen af te staan aan de bond. Het geld dat daarmee vrijkomt zou gebruikt kunnen worden om de laagbetaalde acteurs bij te staan. De acteurs hopen dat met dit idee de staking sneller tot een eind kan komen.

Het blijft hopen dat er snel een einde komt aan de staking. Voor nu liggen alle Hollywood-producties nog steeds stil en mogen acteurs ook niet hun films promoten.

NieuwsFilm

meest populair