Thandiwe Newton over afschuwelijke ervaring tijdens castingproces van Oscarwinnaar 'Crash'

Thandiwe Newton over afschuwelijke ervaring tijdens castingproces van Oscarwinnaar 'Crash'

De actrice is nog niet bereid haar verhaal met de wereld te delen.

Thandiwe Newton is een grote naam in Hollywood. De laatste jaren was de actrice bijvoorbeeld te zien in de geliefde HBO-serie Westworld. Het is echter niet altijd makkelijk voor haar geweest. Zo heeft zij nog de nodige minder leuke verhalen die zij op een gegeven moment nog met de wereld zal delen.

Newton had moeite met door te breken in de filmwereld, maar wist een belangrijke rol te scoren in Crash. Deze film, van regisseur Paul Haggis, won in 2006 maar liefst 3 Oscars, waaronder zelfs die voor beste film. Het castingproces van Newton verliep echter afschuwelijk.

Verhaal
Newton wil dit verhaal nog niet met de wereld delen. Sterker nog, dit zal pas vrijgegeven worden wanneer zij sterft, al licht ze nu wel het tipje van de sluier op: "Er iets walgelijks gebeurd toen ik mijn casting deed. Ik heb het allemaal opgeschreven in een boekje, dat uit zal komen wanneer ik dood ben".

De actrice legt uit waarom ze het nu nog niet wil vertellen: "Ik zal dit niet zolang ik leef. Ik heb geen zin in alle backlash en alles wat gaat volgen. Iedereen komt dan met zijn kant van het verhaal maar er is geen andere kant wanneer je seksueel misbruikt bent".

Meer
Helaas geeft Newton op dit moment dus niet meer informatie vrij. Ook liet de actrice zich nog uit over haar rol als Nyah Hall in Mission: Impossible II en hoe lastig het was om met Tom Cruise samen te werken: "Ik was echt bang van hem. Hij is heel erg dominant".



"Begrijp me niet verkeerd, hij doet zijn uiterste best om aardig te zijn, maar hij heeft zoveel druk op zijn schouders staan. Ook denk ik dat hij denkt dat niemand kan doen wat hij doet". Zo zou Cruise Newton hebben gewezen hoe zij twee zinnetjes beter zou kunnen uitspreken, zodat hijzelf tijdens die scène beter uit de verf zou komen.

NieuwsFilm

meest populair