Eindelijk is duidelijk waar 'Alien: Romulus' over gaat

Eindelijk is duidelijk waar 'Alien: Romulus' over gaat

Alien: Romulus is de negende film in de Alien-filmreeks en heeft een losstaand verhaal.

Na de twee prequelfilms Prometheus en Alien: Covenant krijgen we volgend jaar een compleet nieuw avontuur in de Alien-franchise te zien. Dit keer staat de film, die Alien: Romulus heet, redelijk los van de verhaallijn in de eerdere films.

Uiteraard gaat het avontuur wel vooral over de bekende scifi-filmmonsters, de Xenomorph. Dit keer volgen we een verhaal dat gaat over compleet nieuwe personages in een compleet andere omgeving dat we al kennen.

Synopsis
Er is een nieuwe korte synopsis verschenen voor Alien: Romulus van regisseur Fede Álvarez. Deze luidt: "Een groep jonge mensen bevindt zich op een verre wereld en hebben een confrontatie met de meest angstaanjagende levensvorm in het universum."

Er zijn in de film van 20th Century Studios rollen voor onder meer Cailee Spaeny (Priscilla), Isabela Merced, David Jonsson, Archie Renaux, Spike Fearn en Aileen Wu. Zij spelen overduidelijk de "groep jonge mensen".

Zomer 2024
Oorspronkelijk zou de film op streaming verschijnen, net als de Predator-film Prey uit 2022. Recent werd duidelijk dat 20th Century Studios de film een bioscooprelease geeft. De verschijningsdatum staat vast op 16 augustus 2024.



NieuwsFilm

meest populair