"Ze zijn toch groot genoeg, waarom worden ze vergroot?" aldus emotionele Angelina Jolie

"Ze zijn toch groot genoeg, waarom worden ze vergroot?" aldus emotionele Angelina Jolie

In de '00 werd de cupmaat van Angelina Jolie aangepast voor haar rol als Lara Croft

Ondanks dat we Angelina Jolie in 2021 nog zagen in de Marvel-film Eternals is ze al jaren nauwelijks te zien op het witte doek. Toch speelde ze in grote Hollywood-films, zoals de twee Tomb Raider-films uit 2001 en 2003.

Dat ze de rol ging spelen kwam doordat ze veel overeenkomsten had met het personage Lara Croft uit de originele gamereeks. Wat moeilijk hetzelfde kon zijn was de borstomvang, aangezien het gamepersonage een flinke bos met hout voor de deur heeft liggen.

Emotioneel
Ondanks dat ze de rol twee keer speelde was Jolie wel overrompeld door alle aandacht die er was voor haar borsten en die van het gamepersonage. In gesprek met Rolling Stone (Via Eonline!) in 2001 gaf ze aan dat ze er behoorlijk emotioneel door werd.

"Ik deed heel mijn best om niet te huilen," vertelde Jolie. "Het was: 'Waarom heeft iemand een pistool precies tussen mijn benen gehangen?' of 'Mijn borsten zijn groot genoeg - waarom zijn ze zoveel groter gemaakt?'"

Andere maat
Ook in 2001 onthulde Jolie het verschil in cupmaat. "Ik zal het heel simpel maken. Ik ben een 36-C. In het spel is ze een DD. In de film is ze een D. We deelden het verschil," vertelde ze in 2001 aan Reuters. "Ze heeft kleinere borsten, maar ze is nog steeds Lara Croft."


In 2016 verscheen er een reboot met actrice Alicia Vikander in de hoofdrol. Haar Lara Croft was veel atletischer en had een duidelijk mindere omvang dan Jolie en het originele gamefiguur. Dit komt doordat die film gebaseerd werd op de latere games waarin Lara een realistischer uiterlijk kreeg.

NieuwsFilm

meest populair