Netflix knalt de prijzen weer omhoog: wanneer is het duur genoeg?

Netflix knalt de prijzen weer omhoog: wanneer is het duur genoeg?

Straks euro's meer voor Netflix dat al de duurste aanbieder is in Nederland.

Toen Netflix in 2013 naar Nederland kwam was het duurste abonnement 7,99 euro per maand. Ondertussen is het duurste Premium abonnement 15,99 euro per maand, het Standaard abonnement kost 11,99 euro per maand en Basic is 7,99 per maand. Dit is los van meekijkers buiten het gezin, daarvoor betaal je 3,99 euro per maand extra.

In de States en twee grote Europese landen zijn er nu de verhoogde abonnementsprijzen onthuld. Nederland blijft voorlopig buiten schot, maar het verleden wijst uit dat het niet lang duurt voordat de prijzen ook hier omhoog gaan.

Meekijkers
Dit jaar heeft Netflix het voor elkaar gekregen dat meekijkers buiten het gezin moeten betalen voor het meekijken. Per adres wordt er 3,99 euro gevraagd. Een simpele rekensom: mochten beide schoonmoeders meekijken, dan is dat zo'n 8 euro extra per maand.

Nu heeft Netflix voor onder meer de Verenigde Staten en Frankrijk aangekondigd dat de prijs binnenkort omhoog gaan. In Frankrijk zijn de kosten de abonnementen nu Netflix Basic: 10,99 euro per maand, Netflix Standard: 13,49 euro per maand en Netflix Premium: 19,99 euro per maand.

Duur
Overigens lagen de prijzen van Basic en Premium in Frankrijk al een euro per maand hoger dan hier. Ook in de States en Groot Brittannië zijn er prijsaanpassingen. Zo gaat het Basic abonnement in de UK van 7,99 pond naar 10,99 pond en het Premium abonnement in de VS stijgt van 19,99 dollar naar 22,99 dollar.


Netflix is en blijft met deze prijzen de duurste aanbieder in Nederland. Viaplay is met 15,99 euro al een prijzige partij (gezien de F1), maar ook NLZIET (8,95 euro) en Disney+ (9,99 euro) zijn niet goedkoop. Prime Video (2,99 euro), NPO Plus (2,95 euro) en Videoland Basis (4,99 euro) hebben abonnementskosten van minder dan 5 euro per maand.

NieuwsFilm

meest populair