Deze onheilspellende Netflix Original bezorgt kijkers heel wat kippenvel

Deze onheilspellende Netflix Original bezorgt kijkers heel wat kippenvel

De docufilm The Devil on Trial staat nu gelijk op nr. 2 in de Netflix Top 10.

Regelmatig weten originele Netflix-documentaires flink de aandacht op te eisen. Dit lijkt nu ook het geval met The Devil on Trial over een lugubere moordpartij. De docu komt gelijk binnen op een tweede plaats in de Netflix Top 10, net achter de film Black Lotus.

The Devil on Trial komt van regisseur Chris Holt en Netflix omschrijft de docu met woorden als "onheilspellend, speurwerk" en "waargebeurde verhalen". Opvallend is dat de zaak van Johnson verbonden is aan de paranormale onderzoekers Ed en Lorraine Warren, de personen die de inspiratie waren voor de Conjuring-films.

Zwak ontvangen
Ondanks de enorme aandacht voor de docu, is de ontvangst erg matig. Na vijf recensies staat de Tomatometer op 40 procent en de IMDb komt niet verder dan een 6,1/10.

De achtergrond: In 1981 vermoordde de tiener Arne Cheyenne Johnson op brute wijze zijn huisbaas Alan Bono. Als verdediging beweerde Johnson bezeten te zijn door een kwaadaardige entiteit. De docu bekijkt onder meer het opmerkelijk proces dat daarna plaatsvond.

Nu op Netflix
Wil je The Devil on Trial graag zien, dan vind je de docu nu hier op Netflix.



NieuwsFilm

meest populair