Ridley Scott heeft de nieuwe 'Alien'-film al gezien, regisseur Fede Álvarez doodsbang voor reactie

Ridley Scott heeft de nieuwe 'Alien'-film al gezien, regisseur Fede Álvarez doodsbang voor reactie

Scott staat erom bekend zeer kritisch te zijn op films die iets met zijn films te maken heeft. Hij was zelfs niet blij met Blade Runner 2049.

Regisseur Fede Álvarez (Don't Breathe, Evil Dead) heeft onlangs de opnames van de nieuwe Alien-film afgerond. Nu heeft hij de eerste versie van de film aan Ridley Scott, regisseur van de originele Alien uit 1979, laten zien. Een ervaring waar hij doodsbang voor was.

De nieuwe Alien-film, de titel is volgens geruchten Alien: Romulus, gaat over een jonge groep mensen die leven op een verre planeet. Hun rust wordt verstoord als ze geconfronteerd worden met de gevaarlijkste levensvorm in het universum.

Nieuw verhaal
Alien: Romulus wordt de eerste Alien-film sinds Disney de studio 20th Century Fox overnam. Ridley Scott regisseerde twee Alien prequels, Prometheus en Alien: Covenant, voor Fox. De ontvangst en opbrengsten waren matig. Disney heeft dan ook besloten niet verder te gaan met de prequel-serie en een nieuw verhaal te vertellen met nieuwe personages.

Álvarez sprak onlangs op de DGA Latino Summit 2023 met collega-regisseur Guillermo Del Toro over het afronden van de director's cut van Alien: Romulus. Hij was doodsbang om zijn versie aan producent Ridley Scott te laten zien.

Super streng
"Ik wilde de film eerst aan Ridley laten zien. Iedereen vertelde me dat Ridley super streng is", vertelt de regisseur. "Hij is vooral streng als een film iets met zijn films te maken heeft. Ridley was bijvoorbeeld niet blij met Blade Runner 2049, volgens mij een meesterwerk. Zelfs over Top Gun: Maverick was hij niet heel enthousiast." De originele Top Gun werd geregisseerd door Ridley's broer, Tony Scott. "Dus ik dacht, ik ga dit nooit winnen".



Álvarez was dan ook met stomheid geslagen dat Scott zeer tevreden was met zijn nieuwe Alien-film. "Ik wilde zijn eerlijke mening weten, ook als hij het helemaal niks vond. Maar na de vertoning kwam Ridley naar mij toe en zei hij: 'Fede, de film is verdomme geweldig'. Wat een eer dat een regisseur waar ik zo veel bewondering voor heb, mijn film heeft gezien en hem ook nog goed vond."

Alien: Romulus moet op 16 augustus verschijnen in de bioscoop. Bekijk het volledige gesprek tussen Álvarez en Del Toro hier.

NieuwsFilm

meest populair