Scarlett Johansson pakte met 'Black Widow' een beruchte filmproducent keihard aan

Scarlett Johansson pakte met 'Black Widow' een beruchte filmproducent keihard aan

'Black Widow' met Scarlett Johansson trekt bewust een vergelijking met de #metoo beweging veroorzaakt door het grote schandaal in Hollywood.

De filmproducent van de grote studio Miramax, Harvey Weinstein, kon 30 jaar zijn gang gaan in Hollywood tot hij veroordeeld werd voor misbruik. Het omvangrijke schandaal bracht de wereldwijde #metoo beweging in gang.

Tegelijkertijd startte Scarlett Johansson aan haar film Black Widow. De Marvel-film uit 2021 vroeg op opvallende wijze aandacht voor machtsmisbruik en exploitatie van vrouwen. Dat was bewust.

Kans op vergelijken
Ze zei: "Het is helaas maar een verhaal uit velen. We moesten wel reageren op alle geweldige steun van vrouwen voor vrouwen en het delen van trauma. We konden deze kans om vergelijkingen te trekken niet laten gaan."

De film is omzettechnisch haar beste werk tot nu. Het draait om iemand die kinderen opleidt tot moordmachines. Hen daartoe dwingen is geen probleem.

Kijkje achter de schermen
Meer staat Yahoo! in het artikel van Fandom Wire. In de onderstaande YouTube-video van Entertainment Tonight wordt een kijkje achter de schermen getoond van de desbetreffende film. Ook Florence Pugh en David Harbour komen aan het woord.



NieuwsFilm

meest populair