Rachel McAdams was niet bepaald lief voor Lindsay Lohan: "compleet genegeerd"

Rachel McAdams was niet bepaald lief voor Lindsay Lohan: "compleet genegeerd"

De regisseur van Mean Girls vertelt hoe de casting ging en waarom hij de meisjes in een andere rol plaatste dan zij auditie voor deden.

De film Mean Girls was een dikke hit tien jaar geleden. Speciaal voor die gelegenheid gaf de regisseur Mark Waters een kijkje achter de schermen.

Zo vertelde hij dat Rachel McAdams die de gemene Regina speelde, in eerste instantie voor de hoofdrol van het lieve meisje auditie deed. Lindsay Lohan deed op haar beurt niet auditie voor de lieve Cody, maar wilde de gemene meid spelen.

Omgekeerde rollen
Mark Waters vertelde aan Vulture waarom hij die rollen liever omkeerde: "Ik zei tegen Rachel dat ze zeker een filmster is, maar dat zij te oud is om Cody te spelen. Vervolgens praatte Rachel niet tegen Lindsay. Lindsay werd daar nerveus van."

Rachel had meer ervaring dan Lindsay en was erg geconcentreerd op haar karakter. Ze bleek perfect gecast als onaardige meid met haar zelfverzekerde uitstraling. Dat had als gevolg dat Lindsay elke keer verlegen raakte in de buurt van Rachel.

Dikke tegenvaller
Dat auditie-proces was waarschijnlijk een dikke tegenvaller voor Rachel. Maar dat sterkte Mark juist in zijn besluit. In de onderstaande YouTube-video van Movieclips volgt een stukje van de film.



NieuwsFilm

meest populair