Grote superheldenfilm van Disney  maakt flinke stap: niet van Marvel Studios

Grote superheldenfilm van Disney maakt flinke stap: niet van Marvel Studios

Er zit eindelijk een beetje schot in de lang geplande remake van cultklassieker The Rocketeer.

Eugene Ashe (Sylvie's Love) is ingehuurd om het script te schrijven van de aanstaande Disney+-reboot van cultklassieker The Rocketeer.

Ashe vervangt hiermee Ed Ricourt (Jessica Jones, Now You See Me), die enkele jaren geleden aan het project werd verbonden als scenarist.

Eindeloos uitstel
David Oyelowo, die we kennen van films als Selma en series als Silo, is alweer twee jaar verbonden aan The Return of the Rocketeer als hoofdrolspeler.

Billy Campbell, Jennifer Connelly, Alan Arkin en Timothy Dalton speelden de hoofdrollen in het geliefde origineel, dat gaat over een jonge piloot die in het Los Angeles van 1938 een jetpack vindt waarmee hij criminelen bestrijdt.

Superheld in de jaren '40
The Rocketeer is een spirituele voorloper van Iron Man en werd geregisseerd door Joe Johnston, die 20 jaar later Captain America: The First Avenger zou maken.


Geruchten over The Return of the Rocketeer gaan al tien jaar. In die jaren zijn er verschillende versies van het scenario geschreven.

Veel onduidelijkheid
De huidige versie, die eigenlijk door de vertrokken J.D. Dillard zou worden geregisseerd, zou gaan over een voormalige Tuskegee-piloot (Oyelowo) die de jetpack in zijn bezit krijgt.


Het is nu nog onduidelijk wie zal regisseren en wanneer de opnames moeten beginnen.

NieuwsFilm

meest populair