Nicolas Cage is eigenlijk "best wel bang" voor Disney-films en Hollywood

Nicolas Cage is eigenlijk "best wel bang" voor Disney-films en Hollywood

De acteur scoort nu weer de ene na de andere rol maar hij heeft wel zijn grenzen.

Er worden wel vaker grapjes gemaakt over Nicolas Cage en alle B-films die hij maakt. Jarenlang werd er gezegd dat de acteur zowat elk project accepteerde voor een salarisstrookje, maar de laatste tijd maakt hij toch weer veel goede films. Toch is Cage niet zeker ervan of hij dit wel wil.

Cage wist in de jaren negentig hoge ogen te gooien in films als The Rock en Face/Off, maar kende ook een mindere periode. Dankzij recente sterk onthaalde films als Pig, The Unbearable Weight of Massive Talent en Dream Scenario is hij echter weer veel te zien.

Twee kanten
Ondanks het feit dat het leuk is dat we de acteur weer meer zien, is hij hier zelf tamelijk sceptisch over. Zo zegt de acteur dat het wel fijn was om Hollywood achter zich te laten, aangezien dit een 'vreemd wereldje' is.

Cage zegt er het volgende over: "Mijn verhaal is een beetje zoals dat van mijn personage Rob in 'Pig'. Je weet niet echt waarom hij de wildernis intrekt en ergens alleen gaat wonen. Dit wordt nooit echt uitgelegd, maar dat vind ik zo interessant aan de film".

Soortgelijke ervaring
Cage vervolgt: "Ik ben ook 'vertrokken' en liet Hollywood achter me. Nu ben ik terug, maar ik weet eerlijk gezegd niet of ik dat ook wel echt wil." De acteur heeft geen echte interesse meer in blockbusters, al helemaal wat betreft Disney.



Zo eindigt hij: "Ik denk niet dat ik ooit nog een andere Disney-film zal maken. Als ik eraan denk word ik al bang. Het gaat daar allemaal heel anders aan toe. Er hangt daar veel angst rond..." Cage liet al eerder weten dat bij blockbusters veel strenge regels gelden en dat hem dit wel dwarszit.

NieuwsFilm

meest populair