Zelfs Jackie Chan deed het in zijn broek van deze heftige filmstunt

Zelfs Jackie Chan deed het in zijn broek van deze heftige filmstunt

Jackie Chan staat bekend om zijn komische martial arts-stunts en ondanks de risico's gaat hij er altijd vol voor.

Jackie Chan is bij leven al legendarisch. De nu 69-jarige acteur gaf in de jaren 80 actiefilms vorm met een hoop humor en zelfbedachte, acrobatische stunts.

Die 'komische kungfu-films' zijn soms ronduit gevaarlijk voor de martial arts-specialist, want hij voert ze zelf uit. Jackie Chan raakt dus weleens gewond. Dat remt de ster uit de Netflix-film Hidden Strike, Rush Hour en Drunken Master echter niet af.

Beroemde stuntscène
Over de beroemde achtervolging in het winkelcentrum in Police Story vertelde hij: "Ik ga op. Ik ga neer. Het is eng. Echt eng. Ik ben maar een normaal mens. Ik ben geen Superman."

Alles moest perfect in een keer worden uitgevoerd. Er stonden 15 camera's opgesteld voor die ene scène, een unicum in die tijd. Hij zei: "Het hele winkelcentrum was stil. Ik roep 'Ik ga dood!' Ik spring omlaag en zeg 'Wow, veilige landing'."

Stuk en gewond
Jackie was gewond en stuk aan het einde van de dag. Toch ging hij door met de filmopnamen van een andere film, Heart of the Dragon. In de onderstaande YouTube-video van IGN vertelt hij zelf over die beruchte scène. Meer staat hier in het artikel van Fandom Wire.



NieuwsFilm

meest populair