Warner Bros. Pictures in de etalage: Universal Pictures zou de koper kunnen zijn

Warner Bros. Pictures in de etalage: Universal Pictures zou de koper kunnen zijn

Mocht de studio verkocht worden, dan ontstaat er een nieuwe megaspeler in Hollywood.

Warner Bros. Pictures, de grote en bekende filmstudio van Warner Bros. Discovery, wordt binnenkort mogelijk op de markt gezet. Dat meldt Variety op basis van gesprekken met medewerkers van het bedrijf. Een bekende studio wordt daarbij genoemd als mogelijke koper.

Warner Bros. Pictures maakt onderdeel uit van het grotere mediabedrijf Warner Bros. Discovery. Daaronder vallen ook streamingdienst Max, superheldenstudio DC Studios en andere bedrijven.

Doorverkopen
In april vorig jaar fuseerde WarnerMedia met Discovery, waarna Warner Bros. Discovery ontstond. Aan het hoofd van de organisatie staat de bekende zakenman David Zaslav.

Analisten dachten op dat moment al dat Zaslav het bedrijf zo snel mogelijk wilde reorganiseren om het door te kunnen verkopen. Nieuwe signalen suggereren dat deze plannen echt zijn.

Kandidaat
Binnen Warner Bros. zijn er namelijk de nodige medewerkers die er niet van zouden opkijken als de studio binnen nu en een aantal jaar wordt verkocht. Dat schrijft Variety, een betrouwbare site voor Hollywoodnieuws.


Daarbij wordt 'concurrent' Universal Pictures als meest voor de hand liggende kandidaat genoemd. Mocht Universal Warner Bros. overnemen, dan zou er een megastudio ontstaan met franchises als Jurassic Park en Batman.

NieuwsFilm

meest populair