Vervolg op 'The Exorcist: Believer' krijgt volledig nieuwe aanpak

Vervolg op 'The Exorcist: Believer' krijgt volledig nieuwe aanpak

Na de vernietigende recensies van de nieuwe film, wordt nagedacht over een nieuwe insteek voor de rest van de al geplande trilogie.

Universal Pictures kreeg het afgelopen weekend zwaar te verduren met de release van The Exorcist: Believer, het eerste deel in een geplande trilogie die de horror-franchise nieuw leven moet inblazen.

De film werd door critici bijna unaniem afgekraakt (23% op Rotten Tomatoes) en werd ook door het Amerikaanse publiek niet al te enthousiast ontvangen (58% publieksscore op Rotten Tomatoes).

Peperdure gok
Universal betaalde 400 miljoen voor de rechten om de drie films te mogen maken, waar volgens The Hollywood Reporter ook de streamingrechten voor Peacock onder vallen, alsmede pretparkattracties en andere zaken gebaseerd op de films.

Het resultaat was dat het voorspelde openingsweekend van 35 miljoen dollar in Amerika terugviel naar ruim 26 miljoen dollar. Wereldwijd kwam het openingsweekend uit op ruim 44 miljoen dollar.

Samenkomst van omstandigheden
David Herrin, oprichter van onderzoeksbureau The Quorum liet The Hollywood Reporter weten dat zelfs een opening van 35 miljoen dollar in Amerika een teleurstelling zou zijn geweest. En het bewijst opnieuw dat geliefde franchise-titels niet per se garant staan voor succes.



The Exorcist: Believer had echter ook te kampen met een datumverschuiving wegens het aanstaande succes van Taylor Swifts concertfilm, de acteursstaking in Hollywood én concurrentie van recent uitgebrachte horrorfilms als The Nun II en Saw X.

Nieuwe insteek
THR geeft verder aan dat Universal nog steeds twee vervolgen wil maken, maar dat er wel gezocht wordt naar een nieuwe 'creatieve insteek' om verdere blamages te voorkomen.

De eerste van de twee vervolgen zou de titel The Exorcist: Deceiver krijgen. Er ligt zelfs al een script voor klaar.

En hoewel David Gordon Green naar verwachting zou terugkeren, heeft hij er zelf naar gehint dat niet langer het geval zal zijn.

De tegenvallende resultaten hebben er blijkbaar ook voor gezorgd dat de film vanaf 24 oktober al digitaal beschikbaar wordt gesteld voor verkoop en verhuur.



NieuwsFilm

meest populair