Niemand wilde met Samuel L. Jackson werken in Hollywood: "Frustratie maakte me gek"

Niemand wilde met Samuel L. Jackson werken in Hollywood: "Frustratie maakte me gek"

Samuel L. Jackson, bekend van films als 'Captain Marvel' en 'Pulp Fiction', overwon zijn verslaving en maakte alsnog een succesvolle carrière in Hollywood tegen alle verwachtingen in.

Samuel L. Jackson is uitgegroeid tot een superster met films als Captain Marvel, Avengers, Shaft, Die Hard, Unbreakable en Hitman's Bodyguard. Hij is niet weg te denken uit de filmindustrie.

De nu 74-jarige ster werd echter tientallen jaren gemeden door Hollywood. Nou is Samuel ook een theaterman in hart en nieren, dus leverde hij de ene na de andere goede prestatie in het theater. Ook zijn bijrollen in films waren prima, maar hij werd maar niet gecast voor meer.

Definitief doorgebroken
Tot hij opviel in de film Jungle Fever in 1991. Hierop wilde Quentin Tarantino hem voor Pulp Fiction. Die film uit 1994 betekende definitief zijn doorbraak.

Het bijzondere is dat in beide films drank en drugs een belangrijk onderwerp is, terwijl Samuel niets gebruikte. Hij had jaren geworsteld met een verslaving en was vlak voor Jungle Fever eindelijk nuchter na een verplichte rehab.

Boos op de maatschappij
Zijn vrouw, LaTanya Richardson, is ook een bekende toneelactrice. Zij stuurde hem naar een afkickkliniek, nadat ze hem thuis bewusteloos aantrof.

Samuel zei in een interview bij Parade dat hij boos was op de maatschappij. Hij komt uit een tijd dat er veel verschil werd gemaakt tussen zwart en wit.

Hij zei: "Die frustratie maakte me gek. Ik rook marijuana en nam drugs al vanaf mijn eerste collegejaar. Ik heb nooit geacteerd zonder dat spul in mijn lijf. Ik repeteerde zo en deed mijn voorstelling zo. Ik ging te ver toen ik cocaïne probeerde."

Twijfelde aan zijn talent
Samuel twijfelde aan zijn acteerkwaliteiten na het afkicken. Gelukkig bleek hij juist beter in zijn personages te kunnen duiken. En Hollywood? Kon niet meer om hem heen.

Meer staat hier in het artikel van Fandom Wire. Ook in de onderstaande YouTube-video van People wordt ingegaan op zijn verleden.



NieuwsFilm

meest populair