Remake voor grote fantasyklassieker lijkt voorgoed van de baan

Remake voor grote fantasyklassieker lijkt voorgoed van de baan

Het project wordt door de filmstudio's gezien als te kostbaar en te riskant.

Aan het begin van 2020 werd het nieuws de wereld ingebracht dat Scott Derrickson, regisseur van Doctor Strange en Sinister zou werken aan een sequel/remake van Jim Hensons fantasyfilm Labyrinth uit 1986.

Maggie Levin (Into the Dark) zou het script schrijven voor TriStar Pictures, maar sindsdien hebben we er weinig meer over vernomen.

Een fantasy-klassieker
De eerste film gaat over een jong meisje (Jennifer Connelly) dat haar broertje, dat ontvoerd is door Jareth the Goblin King (David Bowie), moet redden. Ze moet hiervoor echter wel een enorm doolhof trotseren.

Tijdens een gesprek met ComicBook.com in het kader van anthology-horrorfilm V/H/S/85 werd Derrickson gevraagd hoe het staat met het project.

Te gewaagd?
Aldus Derrickson: "Ik weet niet wat met dat project aan de hand is. We hebben het script nooit zo gekregen dat de studio er enthousiast van werd, maar ik was wel erg trots op wat we hadden neergezet.



Dit is een zeer moeilijk project om goedkoop te kunnen maken. Maar het is ook te riskant en anders voor een studio om er commerciële waarde in te zien.

Nu maar afwachten
Mocht de film toch gemaakt worden, dan zal Lisa Henson produceren samen met Brian Henson. Derrickson en C. Robert Cargill zouden moeten fungeren als uitvoerend producenten.



NieuwsFilm

meest populair