Alles wat we al weten over 'Joker: Folie à Deux' met Lady Gaga

Alles wat we al weten over 'Joker: Folie à Deux' met Lady Gaga

De kaskraker uit 2019 krijgt volgend jaar een vervolg. Wat weten we al?

In 2019 kwam DC met een losstaande oorsprongsfilms over de aartsvijand van Batman. Toen deze film werd aangekondigd, had bijna niemand kunnen voorspellen hoe succesvol de film zou worden. De film wist namelijk ruim een miljard dollar om te zetten, wat in Hollywood natuurlijk een vervolg garandeert.

Joker werd in principe gezien als een eenmalige film die zich compleet buiten het overkoepelende DC-universum afspeelde. Hoofdrolspeler Joaquin Phoenix zei in oktober van 2019 al dat hij meer mer het personage wilde doen: "Het is niets dat ik echt wilde doen voordat ik aan deze film werkte. Ik weet niet of er meer te doen is. Omdat het eindeloos leek, de mogelijkheden waar we heen kunnen met het personage."

Folie à Deux
De wens om meer te doen met zijn rol kwam uit, in juni van 2022 werd het vervolg op Joker officieel bekendgemaakt door regisseur Todd Philips. Het vervolg kreeg meteen een markante titel: Joker: Folie à Deux.

Folie à Deux is Frans voor waanzin voor twee. Op basis van deze titel speculeerden fans al dat Harley Quinn zomaar eens een onderdeel van het vervolg zou kunnen zijn, wat later ook het geval bleek te zijn.

Harley Quinn
In de zomer van 2022 kondigde Lady Gaga aan dat zij de rol van Dr. Harleen Quinzel/Harley Quinn ging vertolken in Folie à Deux. Dit personage kennen we natuurlijk van de vertolking van Margot Robbie in films als The Suicide Squad en Birds of Prey, maar de versie van Gaga zal waarschijnlijk net zo afwijken als Phoenix' Joker.


Joker: Folie à Deux wordt namelijk deels een musical, daarom is het niet zo gek dat Gaga in de rol is gecast. Naast het feit dat ze in recente jaren heeft bewezen een topactrice te zijn, staat ze natuurlijk vooral bekend om haar muziekcarrière en uitmuntend vocaal talent.

Details
Het enige personage dat naast Phoenix terugkeert uit de eerste film is Sophie Dumond (Zazie Beets), Arthurs buurvrouw waarmee hij in zijn hoofd een relatie had, terwijl ze elkaar in werkelijkheid maar twee keer hadden ontmoet.

Verder weten we dat o.a. Brendan Gleeson, Catherine Keener, Jacob Lofland en Harry Lawtey zich bij de cast hebben gevoegd. Lawtey speelt naar verluidt een grote rol in de film.

Dent?
Op foto's van de set zagen we menigtes met spandoeken waar teksten als "Dent is a clown" op stonden. Het zou dus goed kunnen dat hij de rol van Harvey Dent op zich gaat nemen.


We zullen hier op 3 oktober achterkomen wanneer de film in de Nederlandse bioscoopzalen verschijnt.

NieuwsFilm

meest populair