'Saw X'-regisseur: "Extra veel bloed en martelmachines in dit deel"

'Saw X'-regisseur: "Extra veel bloed en martelmachines in dit deel"

Als je een zwakke maag hebt kan je deze film beter niet kijken.

De laatste tijd komen er wel vaker artikelen langs over Saw X. De eerste recensies zijn dan ook erg positief en het nieuwste deel wordt genoemd als een van de beste films in de franchise. Volgens de regisseur, Kevin Greutert, mag je ook wel extreme martelmachines verwachten.

De synopsis luidt als volgt: John Kramer trekt na de gebeurtenissen uit Saw naar Mexico. Hij hoopt dat een riskante medische operatie zijn kanker kan genezen. Daar aangekomen ontdekt hij dat het om frauduleuze praktijken gaat. Om de oplichters een lesje te leren maakt hij voor hen valstrikken.

Extreem
Kramer houdt zich niet in wat betreft de martelmethodes. Greutert zegt er het volgende over: "Het komt niet vaak voor dat iets té extreem is voor de 'Saw'-reeks". Producent Oren Koules zegt iets soortgelijks.

"We werken al lang aan de franchise, dus we weten nu onderhand wat we wel en niet kunnen laten zien. We zoeken altijd het limiet op, maar we weten waar we moeten stoppen. We zetten in ieder geval altijd ons beste beentje voor".

Brainstorm-sessies
Greutert laat dan ook weten dat Saw X extra bloederig is: "We wilden weer gaan voor valstrikken die doen denken aan de eerste Saw-films. Ik moet wel eerlijk zeggen, er is een scène op het einde met behoorlijk wat bloed. Deze is echt hardcore..."



"Het was niet makkelijk om deze op te nemen. De cameraploeg maar ook de stuntmannen hadden er moeite mee. Er werden handgebaren gemaakt dat het te veel was, maar deze scène zit wel gewoon in de film".

NieuwsFilm

meest populair