Er komt nu al een film over de 'OceanGate'-duikbootramp

Er komt nu al een film over de 'OceanGate'-duikbootramp

De tragische gebeurtenissen van eerder dit jaar vormen nu al voer voor een film...

Zoals we steeds vaker zien bij tragische gebeurtenissen uit het nieuws, zal ook de recente duikbootramp rond het voertuig van OceanGate als basis dienen voor een film.

De film van MindRiot Entertainment zal de titel Salvaged dragen en de periode voor, tijdens en vlak na de tragedie dramatiseren.

Een tragische ramp
Justin MacGregor en Jonathan Keasey schrijven het script van de film, die gaat over de verdwijning van de kleine duikboot die op weg was naar het wrak van de Titanic voordat het noodlot toesloeg.

Aan boord waren meerdere rijke 'toeristen' die een behoorlijke som hadden betaald om op veilige wijze een expeditie naar het gezonken schip bij te wonen.

Too soon?
De duikboot verdween echter op 18 juni 2023, maar bleek een aantal dagen later getroffen te zijn door een implosie. Hierbij kwamen vijf mensen om het leven.

E. Brian Robbins (The Blackening) heeft getekend om de film te produceren. Het project staat overigens los van de docuserie, die tevens de titel Salvaged heeft, die gemaakt wordt. MindRiot produceert ook die serie.

Smaakvol of niet?
Keasey zei het volgende over de film in een verklaring:

"Onze film zal zowel degenen die zijn overleden als hun families eren, maar ook laten zien hoe de media in onze huidige maatschappij opereert."

Salvaged is een van meerdere projecten waar MindRiot momenteel aan werkt.

NieuwsFilm

meest populair