Wordt 'Friday the 13th' na 'Halloween' en 'Exorcist' de nieuwe grote Blumhouse-franchise?

Wordt 'Friday the 13th' na 'Halloween' en 'Exorcist' de nieuwe grote Blumhouse-franchise?

Megaproducent Jason Blum doet er alles aan om de rechten van nóg een grote horror-franchise te bemachtigen.

Blumhouse Productions blies de afgelopen jaren de Halloween-franchise nieuw leven in met een nieuwe en succesvolle trilogie, en poogt vanaf 6 oktober a.s. hetzelfde te doen met de Exorcist-franchise.

Maar wat volgt daarna? Volgens producent Jason Blum en diens collega Ryan Turek is de meest voor de hand liggende kandidaat Friday the 13th.

14 jaar zonder Jason
Deze beruchte filmreeks bestaat al uit elf delen, waaronder het origineel uit 1980, Freddy vs. Jason uit 2003 en de remake uit 2009.

Sindsdien zijn er echter geen films meer gemaakt in de franchise door een langdurig juridisch gevecht over de rechten.

Kleine stappen
Pas sinds kort lijkt er weer toekomst te zitten in de franchise. A24 en Peacock wisten namelijk de tv-rechten ervan te bemachtigen, wat zal resulteren in de tv-serie Crystal Lake van Hannibals Bryan Fuller.

Tijdens een interview met Inverse liet Turek weten dat Friday the 13th de franchise is die de studio als volgende onder handen wil nemen. Maar dan wel op een 'old school' manier die de eerdere films zo memorabel maakte:

"Jason Blum en ik zijn het er zeker over eens dat Friday the 13th de volgende reeks is die we in handen willen krijgen.

En we willen dan teruggaan naar de basis. Je hebt niet veel elementen nodig voor een Friday the 13th-film. Je neemt een zomerkamp, kampeerders en Jason Voorhees in een masker.

Ik heb al vaker gezegd dat Halloween voor mij de ultieme slasher-film is. Maar de Friday the 13th-franchise is ook een waar ik een grote fan van ben. Het zou te gek zijn als we een tijd mogen doorbrengen in Crystal Lake."

Duivels succes
Het lijkt erop dat veel afhangt van de prestatie van The Exorcist: Believer. Mocht die film een succes blijken, dan zou het zomaar kunnen dat we Jason Voorhees en zijn machete snel weer in actie zien.



NieuwsFilm

meest populair