'The Expendables 4' is een megaflop: niet de grootste van 2023

'The Expendables 4' is een megaflop: niet de grootste van 2023

Dit jaar waren er al een aantal grote financiële filmflops in de wereldwijde bioscopen.

Met een opbrengst van zo'n $8 miljoen aan de Noord-Amerikaanse bioscopen verliep het premièreweekend van Expend4bles overduidelijk niet als gewenst en het is nu al duidelijk dat de film verlies gaat lijden. Een productiebudget van $100 miljoen is namelijk niet zomaar goed gemaakt.

Er waren echter nog meer financiële flops in de bioscoop te vinden in 2023. Hieronder enkele van die flops, inclusief de productiekosten en de opbrengst aan de wereldwijde bioscoopkassa's.

Dikke flops
Van de grote blockbusters lijkt het $157 miljoen kostende Haunted Mansion de grootste flop tot op heden. Er werd uiteindelijk zo'n $112,8 miljoen opgehaald. De animatiefilm Ruby Gillman: Teenage Kraken deed het ook zwak. Er werd met een budget van $70 miljoen slechts $43 miljoen opgehaald.

De vampierkomedie Renfield was eveneens een flinke financiële misser: budget $65 miljoen, opbrengst $26,7 miljoen. Ook Operation Fortune: Ruse de Guerre van Guy Ritchie deed het zwak: budget $50 miljoen, opbrengst $37,9 miljoen. En Beau Is Afraid haalde $11,5 miljoen op bij een budget van $35 miljoen.

Kleinere flops
Films als Shazam: Fury Of The Gods, 65, The Flash, Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves en Indiana Jones And The Dial Of Destiny worden ook gezien als financiële flops. Deze blockbusters wisten wel meer dan het productiebudget op te halen en komen mogelijk enigszins uit de kosten via de thuisbioscoop.


Er waren ook andere flops, maar die hadden geen al te grote bioscooprelease, met Big George Foreman (budget $50 miljoen, opbrengst $27,5 miljoen) en The Covenant (budget $55 miljoen, opbrengst $21,8 miljoen).

Aankomende flops
Het is uiteraard niet uitgesloten dat er nog wat financiële flaters aankomen. Prijzige films als The Marvels, The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes, Aquaman and The Lost Kingdom en Wonka zijn niet per se films die zomaar $500 miljoen ophalen.



NieuwsFilm

meest populair