'Dune'-regisseur Denis Villeneuve: "IMAX-films zijn de toekomst"

'Dune'-regisseur Denis Villeneuve: "IMAX-films zijn de toekomst"

Door het succes van Oppenheimer is Villeneuve ervan overtuigd dat het bioscooppubliek op zoek is naar unieke filmervaringen.

Het succes van Christopher Nolans Oppenheimer wordt niet alleen als een teken gezien dat het bioscooppubliek nog trek heeft in volwassen films, maar ook dat IMAX een belangrijke rol speelt in het succes van een dergelijke film.

Nolan is zeker niet de eerste die vol lof is over het enorme schermformaat, maar hij is wel een van de voornaamste namen die IMAX aan de man probeert te brengen.

Villeneuve
Oppenheimer heeft ondertussen al bijna 920 miljoen dollar wereldwijd opgebracht, waarvan 179 miljoen alleen al in IMAX is opgehaald.

Collega-regisseur Denis Villeneuve, wiens Dune: Part Two in 2024 een grote IMAX-release wordt, liet The Associated Press weten dat hij Oppenheimer een meesterwerk vindt en wist dat de film zou slagen, maar niet dat de film het zó goed zou doen.

IMAX is de toekomst
Maar Villeneuve ziet het succes van die film ook als een teken dat het publiek, zelfs met alle grote tv's en geluidssystemen, hun huis nog steeds zal verlaten als ze een unieke ervaring kunnen krijgen:



"De toekomst van film is IMAX en de grote formaten. Het publiek wil iets zien dat ze niet thuis kunnen krijgen, een ervaring die ze niet kunnen streamen."



Meer op komst
Nolans producent en vrouw Emma Thomas is ondertussen zeer verheugd dat het publiek en de studio's de meerwaarde van de bioscoop weer inzien:

"Dit is een moment waarop iedereen de meerwaarde ziet. Chris heeft het altijd gehad over deze formaten en de best mogelijke versie van hoe mensen de film kunnen zien."

Oppenheimer draait nog steeds in de bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair