Matt Damon baalde zo van de film 'Primal Fear', dat hij 'Good Will Hunting' zelf maakte

Matt Damon baalde zo van de film 'Primal Fear', dat hij 'Good Will Hunting' zelf maakte

Matt Damon en Edward Norton waren concurrenten voor dezelfde filmrollen, wat een gebroken hart veroorzaakte bij Damon.

Matt Damon en Edward Norton kennen elkaar al heel lang. Ze blijken zelfs een tijdje elkaars concurrenten te zijn geweest. En daar baalde Matt enorm van.

In een interview met Vanity Fair vertelde Matt Damon: "Primal Fear, je weet wel die rol van Edward Norton? Het kwam neer op mij of Edward. Maar Edward ging mij ruim voorbij in prestatie."

Een gebroken hart
Die film was het debuut van Edward, en dat terwijl hij totaal geen acteerervaring had. Die afwijzing brak Matts hart, want hij vond het scenario zeldzaam goed. Dat was rond 1996.

Hij zei tegen The Off Camera Show: "Wat is de kans dat zo'n scenario langs alle bekende acteurs gaat en dan nog eens langs onbekende? Iedereen vecht erom. Dat werkt gewoon niet."

Baalden van afwijzing
Matt vervolgde: "Dat was een van de redenen voor mij en Ben Affleck om Good Will Hunting te schrijven en onszelf te casten. Wij baalden dat Edward Norton die rol kreeg in Primal Fear, dus wilden wij ons eigen ding doen."

Twee jaar later vochten Matt Damon en Edward opnieuw om een rol. Nu voor de film The Rainmaker. Matt won dit keer. Maar Edward kon door die afwijzing de film American History X inplannen - een van zijn beste rollen.

Gemiste kansen
Meer staat hier in het artikel van Cheatsheet. In de onderstaande YouTube-video van The Off Camera Show vertelt Matt Damon over zijn gemiste kansen.



NieuwsFilm

meest populair