Samuel L. Jackson stond op het 'wanted'-lijstje van de FBI: "anders dood binnen een jaar"

Samuel L. Jackson stond op het 'wanted'-lijstje van de FBI: "anders dood binnen een jaar"

De acteur koos oorspronkelijk voor een heel ander leven maar dit was ook behoorlijk gevaarlijk.

Elke filmfanaat kent Samuel L. Jackson wel. De legendarische acteur heeft al in tientallen films gespeeld maar toch had zijn carrière er heel anders uit kunnen zien. Niemand minder dan de FBI heeft een grote rol gespeeld in zijn leven en keuzes.

Jackson is opgegroeid in Atlanta, Georgia, en had eigenlijk niet zo heel veel zin om te verhuizen, ook al zou dit zijn acteercarrière ten goede komen. Zijn moeder probeerde hem te overtuigen, maar het was pas toen de FBI zich ermee ging bemoeien dat Jackson het niet meer voor het zeggen had.

Hoe dan
Zo zegt Jackson: "Op een dag bracht mijn moeder me naar het vliegveld en had mij een reis geregeld naar Los Angeles. Zij zei toen: "Kom niet terug naar Atlanta". De FBI was naar ons huis gekomen en had haar verteld dat als ik zou blijven ik binnen een jaar dood zou zijn. Daar schrok ze van".

Wat blijkt, Jackson was helemaal de weg kwijt toen Martin Luther King werd vermoord. De acteur was destijds pas 19 jaar oud en besloot het heft in eigen handen te nemen. Vanwege de nodige problemen werd hij zelfs van zijn school afgegooid.

Verandering
Jackson vervolgt: "Ja, ik was boos, maar ik was niet gechoqueerd. Ik wist dat zulke dingen kunnen gebeuren. Ik wilde dingen veranderen, maar in mijn ogen kon dat niet door maar ergens vredelievend te gaan zitten. Actie was nodig".



De acteur begon dus connecties te leggen met verschillende black power movements, totdat de FBI zei dat het teveel werd en hij zelfs in gevaar kwam. Op dat moment vertrok een jonge Jackson naar Los Angeles om acteur te worden. De rest is geschiedenis.

NieuwsFilm

meest populair