Netflix onthult eerste foto uit Roald Dahl-film 'De Griezels'

Netflix onthult eerste foto uit Roald Dahl-film 'De Griezels'

Fans van het werk van Roald Dahl moeten nog wel even wachten op het eindresultaat.

Netflix heeft een eerste foto getoond van The Twits - oftewel De Griezels: een animatiefilm gebaseerd op het gelijknamige boek van Roald Dahl. Het is een van de vele projecten gebaseerd op het werk van de bekende schrijver die de streamingdienst in ontwikkeling heeft.

Netflix kocht twee jaar geleden de Roald Dahl Story Company, het bedrijf dat alle rechten van de boeken van de schrijver bezit. Voor deze overname had de streamingdienst al een deal met de erven van Dahl.

Het verhaal
The Twits draait om meneer en mevrouw Griezel. Een bijzonder akelig stel. Ze doen er werkelijk alles aan om alles en iedereen het leven zuur te maken.

Wanneer zij in hun stad aan de macht komen, besluiten twee dappere weeskinderen dat het genoeg is. Samen met een familie magische dieren komen zij in actie om de stad te redden.

Animatie
Van The Twits wordt dus een animatiefilm gemaakt. Dat gebeurt onder leiding van Phil Johnston (Ralph Breaks the Internet). Een enorme eer voor de filmmaker, want als kind was hij een groot fan van het boek.


Bekijk de afbeelding

Fans die uitkijken naar The Twits moeten nog wel even geduld hebben. De animatiefilm zal namelijk pas in 2025 op de streamingdienst verschijnen. Netflix heeft nu al wel een eerste foto vrijgegeven, die je hierboven ziet.

NieuwsFilm

meest populair