Actrice Natalie Portman werd flink gepest: "Het had ook voordelen"

Actrice Natalie Portman werd flink gepest: "Het had ook voordelen"

Een sterk staaltje omdenken zorgt ervoor dat Natalie Portman door het pesten op school meer empathie leerde te hebben voor anderen

Natalie Portman doet aan een sterk staaltje omdenken. Zij acteert al van jongs af aan en was als tiener al te zien in Léon, Heat en Star Wars.

De nu 42-jarige ster stoomde onverminderd door met mooie rollen in onder meer Jackie, Black Swan en Annihilation. Ook werd zij Marvel-held zoals in Thor: Love and Thunder te zien is.

Gepest en ongemakkelijk
Als tiener miste ze maanden school, omdat ze filmprojecten had. Dan kwam ze weer terug op school en was alles ongemakkelijk voor haar. Ze werd bovendien gepest door haar werk.

In een interview met The Drew Barrymore Show vertelt ze: "Kinderen worden om allerlei redenen gepest op school. Ik denk dat ik een fijne reden had, want ik deed waar ik van houd: acteren."

Hetzelfde nare gevoel
Ze vertelt over haar leermoment: "Het voordeel van pesten is dat het je empathie verbetert. Je merkt dat je anderen niet hetzelfde nare gevoel wilt bezorgen."

Natalie besluit met: "Jonge kinderen zouden trots moeten zijn op hun prestaties. Maar bij mij veroorzaakte het een ongemakkelijk gevoel. Dat is geen leven, dus stopte ik me zo te voelen."

Afgestudeerd en wel
Natalie bleef overigens leren. Zo studeerde zij af van Harvard, een prestigieuze universiteit. In de onderstaande YouTube-video van The Drew Barrymore Show vertellen beide dames meer.



NieuwsFilm

meest populair