Neve Campbell laat weer van zich horen na het afwijzen van de zesde 'Scream'

Neve Campbell laat weer van zich horen na het afwijzen van de zesde 'Scream'

Neve Campbell sloeg het zesde deel van 'Scream' over en wees het voorstel af om op te komen voor vrouwen in de filmindustrie, want ze heeft voldoende keus in werk

Neve Campbell sloeg na vijf Scream-films het zesde deel over. Dat was een dappere zet om voor een beter salaris op te komen.

Ze zei destijds: "Ik kan niet geloven dat een man na 25 jaar te hebben gewerkt aan een succesvolle reeks dit bedrag zou accepteren. Ik wijs dit voorstel af voor alle vrouwen die hiermee te maken hebben."

Voldoende keus in werk
De actrice wordt dit jaar alweer 50 en heeft voldoende keus uit filmprojecten. Zo trad zij op als executive producer voor de documentaire Swan Song. Deze film volgt het Canadese nationaal ballet en ging vorige week in première op het Toronto Film Festival in Canada.

Als kind trainde ze zelf bij het nationaal ballet. Ze vertelt: "Mijn discipline komt door het dansen. Ik leerde luisteren naar aanwijzingen en dat je nooit perfect kunt zijn en hard moet werken om goed te zijn. Het helpt me nuchter te blijven in een veeleisende filmindustrie."

Dansen is belangrijk
Ze dankt haar acteercarrière aan een balletvoorstelling, waaraan zij mee deed. Ze werd op 15-jarige leeftijd ontdekt door een talentscout. Het dansen is belangrijk gebleven in haar leven en zij is dan ook erg trots op haar productie.

Als het aan scenarioschrijver Kevin Willamson ligt, komt Neve weer terug voor het volgende deel van Scream. Hij zei laatst in een podcast: "Ik respect haar mening. Geef haar het geld. Er is vast een bedrag dat beide partijen prima vinden."

Meer over haar werk
Hier in het artikel van People staat meer over de productie van Neve. Het artikel van People over Kevin staat hier. Neve Campbell is overigens te zien in de Netflix-serie The Lincoln Lawyer. In de onderstaande YouTube-video van ET Canada vertelt zij meer over dansen.



NieuwsFilm

meest populair