Cronenberg in Cinema OT 301

Op dinsdag 26 februari staan in Cinema Overtoom 301 (Amsterdam) twee vroege films van de Canadese regisseur David Cronenberg op het programma. Achtereenvolgend zullen dan namelijk Shivers (1975) en Crimes of the Future (1970) worden vertoond.





In David Cronenbergs officiële debuut Shivers (a.k.a. They Came From Within) uit 1975 worden de bewoners van een flatgebouw dat is uitgerust met alle moderne technologisch snufjes een voor een geïnfecteerd door een stel parasieten die via seksueel contact worden overgedragen. De parasieten zorgen voor een ongebreidelde sekslust met vernietigende gevolgen. De film kan worden gezien als een aanklacht tegen de moderne maatschappij, als scherpzinnige bespiegeling op de definitieve intrede van geslachtsziekten en als een moderne Night of the Living Dead.





Toen Cronenberg in 1970 Crimes of the Future maakte, was hij pas net afgestudeerd. Met deze film verkent de 'master of body horror' al zijn thema's uit latere films al op genadeloze wijze. De film verhaalt over een ziekte die jonge meisjes treft na gebruik van bepaalde cosmetica. Adrian Tripod, directeur van het instituut The House of Skin, doet onderzoek en raakt verzeild in een wereld van geslachtsziekten en lichamelijke mutaties. Geen gemakkelijke, maar zeker wel verplichte kost voor iedere liefhebber van het werk van David Cronenberg.





De bar gaat open om 20:00. De eerste film start vervolgens om 20:30 en de tweede rond 22:00. De screenings vinden plaats op de Overtoom 301. Lidmaatschap inclusief beide films is slechts € 4. Er mag gerookt worden in de zaal.



NieuwsFilm

meest populair