Zack Snyder vond Gerard Butler een mafkees bij hun kennismaking voor de epische '300'

Zack Snyder vond Gerard Butler een mafkees bij hun kennismaking voor de epische '300'

Gerard Butler verzekerde zijn rol als Leonidas in '300' door een dansje te doen en een liedje te zingen tijdens zijn auditie

Zack Snyder zag bij het allereerste gesprek met Gerard Butler al Leonidas in hem. En de meest kenmerkende rol uit zijn carrière verzekeren deed de acteur op geheel eigen wijze.

In 2006 kwam de epische film 300 uit. De film was gebaseerd op een boek, waarin 300 Spartanen het opnemen tegen een leger uit Perzië. De actiefilm was een doorslaand succes.

Een echte mafkees
Zack Snyder vertelde hier in dit artikel van Cheatsheet hoe die casting ging: "We ontmoetten elkaar in een coffee shop en hij gedroeg zich meteen als een mafkees in de goede zin van het woord."

Zack vertelde verder""Hij stond op en rende door het restaurant. Hij poseerde en had het boek bij zich. En hij zei dat hij het boek geweldig vond en net zo wilde zijn. Toen ik de zaak verliet, wist ik dat hij perfect was als de koning."

Dansje en liedje
Zack vervolgde: "Ik vertelde dat aan mijn vrouw. Zij is een van de producers van deze film. Bij de auditie moest Gerard een dansje doen en een liedje zingen. Hij beloofde afgetraind te raken en dat deed hij prima."

In de onderstaande YouTube-video van Movieclips staat een stukje van de film.



NieuwsFilm

meest populair