Spielberg onthult de drijfveer achter zijn mix van blockbusters en historie

Spielberg onthult de drijfveer achter zijn mix van blockbusters en historie

Regisseur Steven Spielberg maakte zowel blockbusters als indringende films, vanwege zijn interesse in geschiedenis en zijn zorgen als ouder

Steven Spielberg vond eigenhandig blockbusters uit met films als E.T., Jaws, Indiana Jones en Jurassic Park. Aan de andere kant maakte hij ook indringende films als Schindlers List, Lincoln, The Post en The Fabelmans.

De nu 76-jarige regisseur dook niet zomaar de historie in. Hij had een goede reden om die verhalen op film vast te willen leggen. Steven Spielberg heeft namelijk een gezin. Hij heeft 7 kinderen, van wie een deel is geadopteerd.

Mijn beste vriend
Hij vertelt hier in het artikel van Cheatsheet: "Mijn voorstellingsvermogen is mijn beste vriend. Dat zorgde voor die films aan het begin van mijn carrière. Maar toen ik vader werd, begon ik me zorgen te maken over de toekomst van mijn kinderen."

Zijn interesse in geschiedenis en zijn plicht als ouder zijnde, zorgden voor een andere genre films. Hij zegt: "Geschiedenis en biografieën vind ik erg interessant. Je kunt niet naar de toekomst kijken, als je niet weet wat het verleden deed."

Geen Harry Potter
Voor zijn kinderen wees hij ook het aanbod van de eerste Harry Potter af. Dat spijt hem niet, want hij wilde anderhalf jaar rust voor zijn gezin. In de onderstaande YouTube-video van Fresh Air vertelt hij meer.



NieuwsFilm

meest populair