Unicum: deze Nederlandstalige topfilm kan morgen de grootste prijs van Venetië winnen

Unicum: deze Nederlandstalige topfilm kan morgen de grootste prijs van Venetië winnen

Gisteren in première in de Officiële Competitie van het Filmfestival van Venetië.

Uw film in première laten gaan in de hoofdcompetitie van het Filmfestival van Venetië en dus meedingen naar de Gouden Leeuw: weinig filmmakers uit de Benelux deden het de Vlaamse Fien Troch voor.

Haar geselecteerde film Holly gaat over een vijftienjarig meisje dat een bijzondere, mysterieuze gave heeft, maar dat op school gepest wordt. Met dit nieuwe werk zou Troch weleens de eerste Belg ooit kunnen worden die de Leone d'Oro, na de Palme d'Or (Cannes) misschien wel de allerbelangrijkste arthouse-filmprijs, in ontvangst mag nemen.

Bekend in Venetië
Troch was al een bekende in Italië: in 2016 won ze de regieprijs op het festival voor haar vorige film Home en mocht ze het jaar daarna zelfs deel uitmaken van de jury voor de Orizzonti-sectie.

Morgenavond (zaterdag 9 september) wordt de hoofdprijs uitgereikt en zullen we weten of het oudste filmfestival ter wereld dit jaar een Nederlandstalig tintje zal hebben. De concurrentie is echter niet de minste: onder andere Yorgos Lanthimos, Sofia Coppola en Bradley Cooper zitten eveneens met hun films in competitie.

Eerste beelden
Een week geleden is er al een eerste trailer online gekomen waarin we al goed kunnen zien dat dit zeker geen doorsnee tienerdrama zal gaan worden.


Wanneer Holly in Nederland uitkomt is voor nu nog onduidelijk, maar de Benelux-première zal op 10 oktober plaatsvinden tijdens Film Fest Gent (klik hier voor een link naar de site van het festival).

NieuwsFilm

meest populair