"I am Groot": Wat maakt deze Marvel-held zo groot en populair met een eigen serie?

"I am Groot": Wat maakt deze Marvel-held zo groot en populair met een eigen serie?

Groot heeft een groot hart, maar is ook een groot kind en raakt ons daarmee

Groot wordt in The Guardians of the Galaxy omschreven als een boom met weinig woorden. Hij is volledig geanimeerd. De enige zin die hij uitspreekt is: "I am Groot." De Marvel-held komt daar ver mee, want hij is op het moment een van de meest geliefde superhelden.

Regisseuse Kirsten Lepore legt zijn aantrekkingskracht uit in de onderstaande YouTube-video. Ze zegt: "Groot spreekt ons innerlijk kind aan. Hij is erg impulsief, nieuwsgierig en ondeugend. Maar hij heeft een groot hart en raakt ons daarmee."



Eigen serie
Op Disney+ heeft Groot zelfs een eigen serie. En die afleveringen worden zo goed bekeken dat er een tweede seizoen is uitgebracht.

Het team heeft zat ideeën. Kristen zegt: "Groot is elke persoon en elke boom. De mogelijkheden zijn oneindig. Het is fijn dat de studio zo goed meewerkt bij alle wilde scenario's die we bedenken."

Niet eenvoudig
De stem van Groot wordt ingesproken door Vin Diesel. Het inspreken van dat zinnetje lijkt eenvoudig, maar is dat niet.

Kirsten vertelt: "Vin Diesel kijkt de afleveringen door en spreekt dan de tekst in, plus het gegrom en gebrom. De nuance verschilt bij wat er gebeurt."

Een natuurtalent
In de onderstaande YouTube-video van JoBlo is te zien hoe Vin Diesel de tekst van Groot inspreekt. De ster uit Fast and the Furious blijkt niet alleen een boom van een vent, maar ook een natuurtalent.



NieuwsFilm

meest populair