Keanu Reeves redde met een simpele suggestie het scenario van 'Speed' van de ondergang

Keanu Reeves redde met een simpele suggestie het scenario van 'Speed' van de ondergang

In een tijd van een hoop gebrul een denker als actieheld wegzetten is even leren omdenken

Weinig mensen weten dat Joss Whedon heeft meegeschreven aan het scenario van Speed. De blockbuster uit 1994 maakte Keanu Reeves en Sandra Bullock in een klap wereldberoemd.

Joss Whedon vertelde aan The Hollywood Reporter dat hij was aangetrokken voor het verbeteren van de dialoog. Maar hij begreep Jack Raven, het hoofdpersonage, niet. Tot Keanu een suggestie deed, waardoor Joss wat aan de geloofwaardigheid kon doen en het script kon redden van de ondergang.

Onfeilbaar beleefd
Keanu had namelijk zelf research gedaan bij een SWAT team. Elk van hen bleef onfeilbaar beleefd ongeacht de situatie. Joss zei hier in dit artikel van People: "Keanu zei dat ze alleen de situatie ongevaarlijk maken. Ze zeggen tegen iedereen 'sir' of 'ma'am'."

Joss corrigeerde het verhaal in een tijd van stoer gebrul in films. Hij moest dus omdenken en zei: "Toen snapte ik het karakter ineens. Hij is geen patser, maar een denker. Hij zou doen wat goed is, ook al leidt dat tot een vreemde actie. Maar het pakt goed uit."

Geen pistool
Joss wees wel een ander verzoek af van Keanu. Joss vertelde, zoals TheFilmJunkee uitlegde in de onderstaande YouTube-video: "Hij wilde ook zijn pistool niet trekken. Ik zei dat ik dat ook niet wilde, maar dat hij wel moest. De studio zou dat niet accepteren."



NieuwsFilm

meest populair