Sofia Coppola en de invloed van haar beroemde vader op haar veelgeprezen film 'Priscilla'

Sofia Coppola en de invloed van haar beroemde vader op haar veelgeprezen film 'Priscilla'

Recensies van het filmfestival in Venetië prijzen het juweeltje 'Priscilla' van Sofia Coppola, dat een intrigerend beeld geeft over het leven met een beroemdheid.

Op het filmfestival in Venetië wordt Priscilla van Sofia Coppola ontvangen met lovende recensies. De film over het leven van Priscilla Presley biedt een intrigerend beeld over het leven met een ongekend grote beroemdheid.

Elke recensent vindt het een juweeltje. Het zit in de genen, want de 52-jarige regisseuse Sofia Coppola is de dochter van de legendarische Francis Ford Coppola. Hij maakte onder meer The Godfather. Ook is zij een nichtje van Nicolas Cage en Jason Schwartzman.

Passie ligt bij regisseren
Sofia acteerde op haar vaders verzoek in sommige films. Maar daar ligt haar passie niet. Ze blijkt namelijk steengoed in het tot leven brengen van een verhaal - net als haar vader. Al vanaf 1999 levert Sofia goed werk af, zoals Lost in Translation.

Sofia vertelt aan The Hollywood Reporter: "Ik dacht dat de verfilming van het boek Me and Elvis een leuk nieuw avontuur zou worden. Maar het bleek heel herkenbaar. Want toen ik opgroeide werd er ook anders naar mij gekeken door die grote persoonlijkheid van mijn vader."

Eigen identiteit is belangrijk
Ze vertelt ook dat zij houdt van thema's als het vinden van een eigen identiteit en meiden die richting volwassenheid gaan. Meer staat hier in het artikel van People.

In de onderstaande YouTube-video van The Hollywood Reporter vertellen Sofia en Priscilla meer over het ontstaan van de film.



NieuwsFilm

meest populair