'Alien vs Predator' verpestte grote samenwerking in Hollywood: "ze hebben het verknald"

'Alien vs Predator' verpestte grote samenwerking in Hollywood: "ze hebben het verknald"

Studio Fox wilde zo graag nieuwe delen op de eerste 'Alien' dat zij aan de wensen van de regisseurs voorbij gingen.

De bekende regisseur Ridley Scott bracht de film Alien in 1979 uit. In 1986 volgde Aliens, het succesvolle tweede deel, geschreven en geregisseerd door James Cameron.

Tot groot verdriet van Ridley Scott volgden nog meer delen. Hij houdt namelijk niet van vervolgen. Hij zei: "Gek genoeg was ik niet gevraagd voor een sequel. Maar ik zou dat toen niet gedaan hebben, omdat ik niet van herhaling hou."

Een stom idee
Ridley zei ooit tegen The Hollywood Reporter over het vijfde deel: "Ik vond Aliens vs Predator een stom idee. Ik zei wel dat ze die mochten maken, en dat het handig was die film als prequel neer te zetten."

James Cameron vertelde ooit aan Reddit dat de desbetreffende studio Fox interesse had in een nieuw deel en hem benaderde voor een vijfde deel. Hij zei: "Ik denk dat ik toen druk bezig was met The Abyss, ook voor Fox."

Een goed voorstel
Toch leek het hem interessant en vertelde hij: "Ik stelde voor het te schrijven en te produceren. Ridley kon het nieuwe deel dan regisseren. We hadden lunch en bespraken het een en ander. Vervolgens gebeurde daar niets mee."

James besloot: "Een tijd later ging Fox aan de slag met Aliens vs Predator. Ik raadde hen dat af, omdat zij de franchise zouden verknallen. Het is net zoiets als Dracula vs The Werewolf. Ik verloor daarna mijn belangstelling in Aliens."

Niet de eerste keer
Het is niet de eerste keer dat een studio tegen wensen van regisseurs en schrijvers in gaat. De studio ziet immers omzet. Meer staat hier in het artikel van Cheatsheet. In de onderstaande YouTube-video Alien Anthology wordt meer verteld over de franchise.



NieuwsFilm

meest populair