Problemen bij Marvel Studios: kalender wordt opnieuw overhoop gegooid

Problemen bij Marvel Studios: kalender wordt opnieuw overhoop gegooid

Disney en Marvel lijken flink zoekende om de film/seriereeks weer op de kaart te krijgen.

Sinds Avengers: Endgame is het Marvel Cinematic Universe duidelijk niet meer zo succesvol. Het gevolg is dat Disney en Marvel Studios flink zoekende zijn en al meerdere keren is de verschijningskalender flink aangepast.

Uiteraard waren er filmtoppers als Spider-Man: No Way Home en Guardians of the Galaxy Vol. 3 en op Disney+ wisten WandaVision en Loki te overtuigen. Maar er waren ook tegenvallers en zelfs een financiële flop met Ant-Man and the Wasp: Quantumania en Secret Invasion werd zwak ontvangen.

Gehussel op Disney+
Via The Hollywood Reporter wordt duidelijk dat de tv-series op Disney+ een heel nieuwe indeling krijgen. Opgenomen series verschijnen veel later en opeens staat What If...? seizoen 2 weer op de lijst.

Ook is de WandaVision-spinoff Agatha: Coven of Chaos flink opgeschoven en heeft deze (opnieuw) een nieuwe titel nadat eerder Agatha: House of Harkness werd ingeruild: Agatha: Darkhold Diaries. Grote onduidelijkheid is over de reeds opgenomen serie Ironheart die zomaar tot 2025 zou moeten wachten.

Series in 2023
Het tweede seizoen van Loki blijft gewoon in de boeken voor 2023 en start zoals eerder prijsgegeven op 6 oktober. De serie moet een vervolg geven aan het ijzersterk ontvangen eerste seizoen uit 2021.


Oorspronkelijk stond de serie gepland voor de zomer van 2023 en kreeg later 29 november als startdatum die nu geschrapt is. In 2023 start wel het tweede seizoen van What If...? en wel tijdens de kerstdagen.

Compleet overzicht
Hieronder het complete overzicht van de MCU-series die komende jaren op Disney+ moeten verschijnen.

- Loki seizoen 2 - 6 oktober
- What If...? seizoen 2 - Kerstmis
- Echo - januari 2024
- X-Men 97 - Begin 2024
- Agatha: Darkhold Diaries - najaar 2024
- Ironheart - onbekend
- Wonder Man - onbekend
- Daredevil: Born Again - onbekend

Films
De eerstvolgende film in het Marvel Cinematic Universe is The Marvels en die lijkt niet van zijn plekje te verschuiven. Of Deadpool 3 (mei), Captain America: Brave New World (juli) en Thunderbolts (december) het jaar 2024 halen, valt te betwijfelen. De stakingen in Hollywood zijn voorlopig nog niet achter de rug.



NieuwsFilm

meest populair