Denzel Washington gaat los als The Equalizer: Nog eens 3 keiharde films met de topacteur

Denzel Washington gaat los als The Equalizer: Nog eens 3 keiharde films met de topacteur

Denzel Washington zien we deze week in The Equalizer 3 in de Nederlandse bioscopen.

Acteur Denzel Washington is een van de grootste namen in Hollywood en nog altijd weten zijn films te scoren, ondanks dat we hem duidelijk minder vaak op het witte doek zien. Deze week debuteert The Equalizer 3 in de Nederlandse bioscopen.

Washington is inmiddels 68 jaar en hij speelde volgens de IMDb al uiteenlopende rollen in zo'n 60 films. In The Equalizer 3 is er uiteraard weer veel actie en geweld te zien. Iets dat hij vaker liet zien.

Training Day
Naast The Equalizer-films, waarin hij de rol speelt van het bekende personage Robert McCall, zagen we hem in vele andere stevige (actie)films. Soms waren deze goed, soms ook wat minder. Zijn beste actie-/misdaadfilm is ongetwijfeld Training Day waarvoor hij een Oscar kreeg.

Training Day werd net als de Equalizer-films geregisseerd door Antoine Fuqua. De film verscheen in 2001 en gaat over een beginnende agent (Ethan Hawke) die een corrupte narcotica-officier uit Los Angeles ontmoet, die hem bij zijn plannen wil betrekken. Je kijkt Training Day op HBO Max.

Nog twee toppers
De actiethriller Crimson Tide van Tony Scott uit 1995 is ook een topper. We zien Washington met onder meer Gene Hackman en Viggo Mortensen in een film over de tactiek op de Amerikaanse onderzeëer USS Alabama. Kijk Crimson Tide nog twee dagen op NL Ziet.


De derde actiefilm met Washington die we tippen is de actiethriller Inside Man van regisseur Spike Lee, en met ook Clive Owen, Willem Dafoe en Jodie Foster. De sterk ontvangen film uit 2006 over een bankoverval en een gijzeling kijk je op Netflix.

Bekijk de afbeeldingENORM VERMOGEN
Zo rijk is Denzel Washington uit 'Glory' en 'Training Day'


NieuwsFilm

meest populair