Is de legendarische 'Footloose' een waargebeurd verhaal? Zelfs de 'Guardians' kennen het

Is de legendarische 'Footloose' een waargebeurd verhaal? Zelfs de 'Guardians' kennen het

De beroemde musical 'Footloose' zorgde voor de ontvoering van Kevin Bacon in de kerstspecial van 'Guardians of the Galaxy'

In de Guardians of the Galaxy wordt gesproken over de legendarische Kevin Bacon en zijn film Footloose. In de kerstspecial wordt de acteur zelfs ontvoerd door hen.

Een remake van het beroemde dansverhaal volgde in 2011. Het gelijknamige liedje met dansje werd ook gebruikt voor een dance-off in The Umbrella Academy. Feit is, dat de musical uit 1984 nog steeds veel losmaakt.

Een waargebeurd verhaal
Maar waar komt het verhaal vandaan en is het gebaseerd op een waargebeurd verhaal? Volgens het artikel hier in Cheatsheet waren er werkelijk twee steden in Amerika die tot in de jaren 80 een verbod op dansen hadden. En zeker als dat in combinatie met alcohol ging.

Van de stad Lynden in Washington is niet bekend of die regel geschrapt is. Maar van het stadje Elmore City in Oklahoma weet men dat scholieren die wet aanvochten. Zij wilden een schoolfeest en wonnen met succes.

Inspiratie uit de krant
De scenarioschrijvers, Dean Pitchford en Walter Bobbie, zijn waarschijnlijk geïnspireerd geraakt door dat verhaal in de krant. Zij baseerden de wet op een fataal ongeval. Vervolgens ontstond een klassieker.

Het bekende liedje van Kenny Loggins staat hieronder op zijn YouTube-kanaal.



NieuwsFilm

meest populair