De coureur van 'Gran Turismo' wilde met opzet het fatale ongeluk in de film

De coureur van 'Gran Turismo' wilde met opzet het fatale ongeluk in de film

'Gran Turismo': Het verhaal achter de coureur en het noodlottige filmongeval

De nieuwe film Gran Turismo laat een stukje van het leven van coureur Jann Mardenborough zien. Hij stond er zelf op dat het fatale ongeluk uit 2015 ook in het scenario stond.

Bij dat kampioenschap in Duitsland vloog zijn raceauto het publiek in. Hierdoor raakten mensen gewond en overleed een toeschouwer. Jann zegt in een interview met Driving.co.uk: "Het is mijn leven."

Onderdeel van zijn verhaal
Jann had het moeilijk na dat ongeluk en vervolgt: "Het is onderdeel van mijn verhaal. Daar waren wij duidelijk in richting de producer. De film moet een goede weergave zijn, want iemand ging dood en die persoon verdient respect."

Hij raakte ook gewond toen en zegt: "De film toont ook de donkere momenten in het ziekenhuis en daarna. Het mentale aspect en hoe je terugveert. Er is voortgang in het leven en een carrière is niet rechtlijnig. Dat moest in de film."

Verhaallijn is niet correct
Toch is de verhaallijn in de film niet correct volgens het artikel hier in People. In de verfilming lijkt het fatale ongeluk in zijn eerste belangrijke race plaats te vinden.

Maar in het echt was Jann al drie jaar een pro. In onderstaande YouTube-video van NPO3 vertelt hij meer.

https://www.youtube.com/watch?v=3bKu5B4KGBA

NieuwsFilm

meest populair