Riley Keough, kleindochter van Elvis Presley en ster uit 'Mad Max', is ernstig ziek

Riley Keough, kleindochter van Elvis Presley en ster uit 'Mad Max', is ernstig ziek

Riley Keough, de acterende kleindochter van Elvis Presley, is ernstig ziek en bekend uit 'Daisy Jones & The Six' en 'Mad Max'

Riley Keough krijgt goede recensies op haar hoofdrol in de verfilming - door producer Reese Witherspoon - van het boek Daisy Jones & The Six. Ook de film die Riley regisseerde, War Pony, wordt goed ontvangen.

De 34-jarige ster is de oudste dochter van Lisa Marie Presley en de kleindochter van de legendarische Elvis Presley. Ze is al jaren getrouwd met stuntman Ben Smith-Petersen die zij leerde kennen tijdens de filmopnamen van Mad Max: Fury Road.

Via draagmoeder
Het stel heeft vorig jaar stilletjes een kindje via een draagmoeder verwelkomd. Dat besluit kwam niet door de vele projecten die zij heeft lopen. Of door alle aandacht die de film Elvis bracht, een verfilming over het leven van de beroemde zanger - en haar opa.

Ook kwam dat niet door alle persoonlijke verdriet. Privé heeft Riley een pittige tijd achter de rug. Zij verloor haar broertje aan zelfmoord in 2021. En in 2023 overleed haar moeder, Lisa Marie, aan de gevolgen van een operatie.

Ernstig ziek
Daarop vocht haar oma, Priscilla Presley, de erfenis aan. En werden de halfzusjes van Riley per rechtszaak opgeëist door de echte vader. Dat kwam gelukkig allemaal goed. Maar er speelt meer.

Recent vertelde Riley aan Vanity Fair dat zij ernstig ziek is. Ze heeft de ziekte van Lyme, een slopende ziekte die het immuunsysteem aantast. Riley wordt hiervoor behandeld. Hierdoor moet zij extra voorzichtig zijn met haar gezondheid. Dus besloot zij haar dochter niet zelf te dragen.

Meer over Riley
Haar dochtertje heet overigens Tupelo Storm, een subtiele verwijzing naar haar opa en broertje. 'Tupelo' is het stadje waar Elvis geboren is en 'Storm' is de tweede naam van haar overleden broer.

Meer staat hier in het artikel van People. Ook wordt in onderstaande YouTube-video van NYR meer verteld.



NieuwsFilm

meest populair