Cineast zoekt naar monster Loch Ness

Werner Herzog komt dit jaar met een documentaire over het Monster van Loch Ness. Volgens de Britse omroep BBC wil de Duitse regisseur met zijn productie aantonen waarom het monster wereldwijd een legende is geworden.

De opnames voor 'The Enigma of Loch Ness' beginnen eind deze maand. Herzog zal hiervoor de lokale bevolking raadplegen. Ook zal hij het legendarische meer verkennen, in de hoop op sporen van de beroemde legende te stuiten.

,,Het zou fantastisch zijn als ik het monster zou vinden en op film kon zetten'', grapt Herzog. ,,Beter nog zou zijn om het te vangen en mee te nemen naar San Diego Sea World om vervolgens vijftig dollar entree te vragen. Ik zou mijn hele leven niet meer hoeven te werken.''

Herzog werd beroemd met speelfilms als Aguirre the Wrath of God (1973), The Enigma of Kaspar Hauser (1975) en Stroszek (1977) waarvoor hij meervoudig onderscheiden werd. Voor zijn bekendste film Fitzcarraldo ontving hij in 1982 in Cannes een Gouden Palm (beste regisseur). De laatste tijd richt de cineast zich op documentaires.



NieuwsFilm

meest populair