Sylvester Stallone: 'Star Wars' verwoestte heel veel in Hollywood en de filmwereld"

Sylvester Stallone: 'Star Wars' verwoestte heel veel in Hollywood en de filmwereld"

'Star Wars' maakt acteertalent overbodig volgens Sylvester Stallone - Een kijkje in Rambo's emoties.

Toen George Lucas zijn beroemde sci-films uitbracht, vond Sylvester Stallone dat dat een enorme verandering teweeg bracht in de filmland. Door films als Star Wars was het aldus de 77-jarige ster niet meer nodig om een goede acteur te zijn.

Sylvester is acteur, scenarioschrijver, producer en regisseur. Hij heeft altijd goed nagedacht over de prestaties van een actieheld in films. Zo geeft zijn Rambo in First Blood uit 1982 bewust weinig uitleg. Zijn acties en de andere personages vertellen het verhaal.

Technologie extreem belangrijk
Aan Film Threat vertelde Sylvester volgens het artikel hier in Cheatsheet: "Special effects en technologie werden extreem belangrijk. De menselijke emotie werd ergens daarin gestopt."

Hij zegt ook: "De laatste keer dat ik een film maakte zonder alle poespas was First Blood. Daarna verloor ik de controle over mijn films door science en ging mijn carrière weg van wat ik beter vind. Ik zeg nu ook: Ik ben klaar met science."

Geen emotionele trigger
Sylvester vervolgt: "Judge Dredd had weinig met mij te maken en dat was prima. Maar bij zulke films leun je achterover en vraag je aan het eind: Hoe deden zij dat? Je wordt wel getriggerd op het gebied van intelligentie maar niet op emotie."

In de onderstaande YouTube-video van StudiocanalUK staan wat beelden van die beroemde actieheld.



NieuwsFilm

meest populair