De non uit 'The Nun' sleept Warner Bros. voor het gerecht

De non uit 'The Nun' sleept Warner Bros. voor het gerecht

De 'demonische non' wil geld zien van Warner Bros.

De franchise The Conjuring Universe heeft al vele honderden miljoenen opgehaald aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Een van de succesvolste films is The Nun uit 2018.

In die film zien we meer van de demonische non die ook al opdook in The Conjuring 2 uit 2016 en binnenkort speelt ze opnieuw de hoofdrol in het vervolg The Nun II.

Merchandise
Actrice Bonnie Aarons is de persoon die de non speelt in de films en zij wil nu geld zien van Warner Bros., New Line Cinema en Scope Productions. Ze start een rechtszaak om haar gelijk te halen.

Ze vindt namelijk dat ze recht heeft op een deel van de inkomsten van de merchandise die is gebaseerd op de demonische non.

Rechtszaak
Ze vindt namelijk dat de studio's zich niet houden aan het contract waarin staat dat ze van Warner Bros. een "aandeel van de bruto-inkomsten krijgt uit de merchandise die gebaseerd zijn op de gelijkenis van mevrouw Aarons."


Volgens Aarons, die mede door bonussen zo'n $365,6 duizend betaald kreeg voor The Nun, doet Warner Bros. erg vaag over de inkomsten van de merchandiseverkoop. Ze voelt zich nu niet juist behandeld.

The Nun II
Vanaf 7 september zie je The Nun II in de Nederlandse bioscopen. Ook in die film is Aarons te zien als de non.

NieuwsFilm

meest populair