Jean-Claude Van Damme spoort niet helemaal: "apart figuur"

Jean-Claude Van Damme spoort niet helemaal: "apart figuur"

De Belgische spierbundel is nog altijd een naam in Hollywood.

De Belgische acteur Jean-Claude Van Damme is nog altijd actief in Hollywood, nadat hij in 1988 doorbrak met Bloodsport. Nu wordt hij onder meer "raar" en "waanzinnig" genoemd.

De woorden komen uit de mond van regisseur Peter Atencio (The Machine). In gesprek met ComicBook.com promoot hij het tweede seizoen van de serie Jean-Claude Van Johnson van Prime Video.

JCVD
"Oh mijn god, ja. Hij is een apart figuur. Hij is gewoon zo'n beetje alles wat je zou willen van hem. Hij is echt zo raar en zo waanzinnig. En hij is in een ongelooflijke vorm," aldus Atencio.


"Er was een dag in bijzonder die ik nooit al vergeten. Om die serie met hem te doen was zo'n surrealistische ervaring. Dave nam namelijk dingen uit zijn echte leven en zijn echte verleden en vermengde het met het verhaal van de serie. Het vervulde vele wensen en het was meedogenloze zelfreflectie."

Emotionele doorbraak
De regisseur vervolgde: "Op een dag kwam hij naar me toe op de set, en hij was bloedserieus. Hij greep me gewoon bij de schouders en zei: 'Peter, wees eerlijk tegen me, er is geen serie. Dit is een interventie, ja?'"


"En ik had zoiets van: 'Ik vind het vervelend om het je te vertellen, Jean-Claude, maar we maken zeker wel een serie. Dit is niet alleen jouw therapiesessie.' Maar hij had emotionele doorbraken tijdens die serie. Het was een wilde ervaring, en hij was erg leuk om mee te werken."

NieuwsFilm

meest populair