Bradley Cooper krijgt de volle laag om "valse Joodse neus"

Bradley Cooper krijgt de volle laag om "valse Joodse neus"

'Meastro' ligt nu al onder vuur.

Nog niet zo heel lang geleden kwam de trailer uit van Bradley Coopers nieuwste film, Meastro. De acteur/regisseur is nu echter behoorlijk onder vuur komen te liggen vanwege de nepneus die zijn personage in de film draagt.

Cooper is al enige jaren één van de grootste namen in Hollywood. De acteur weet de ene na de andere belangrijke rol te bemachtigen, maar zelf maakt hij ook films. Nu komt zijn tweede film uit.

Kritiek
In 2018 maakte hij zijn debuut als regisseur met het sterk presterende A Star is Born, waarin hij eveneens de hoofdrol vertolkte. Ook lanceerde dit de acteercarriere van Lady Gaga.

Nu komt Cooper dus met Maestro, waarin hij in de huid kruipt van Leonard Bernstein, de bekende Joods-Amerikaanse componist en dirigent, die in 1990 op 72-jarige leeftijd overleed. Zijn valse neus is echter vele mensen in het verkeerde keelgat geschoten.

Reacties
Zo zegt een iemand op sociale media: "Door die valse neus worden antisemitische stereotypes versterkt". Daar blijft het echter niet bij. Ook de Britse actrice Tracy-Ann Oberman is absoluut geen fan: "Ja, het is oké om een acteur als Cooper te verkiezen boven een acteur die zelf Joods is".



"Als hij echter een valse neus moet dragen, om geloofwaardig in z'n rol over te komen, is dit het equivalent van 'blackface'." Ook de nodige filmcritici zijn niet onder de indruk en zijn teleurgesteld dat Cooper voor een Joods stereotype gaat.

NieuwsFilm

meest populair