'Oppenheimer' staat op het punt een uniek record te breken

'Oppenheimer' staat op het punt een uniek record te breken

Oppenheimer zet een wel zeer opmerkelijk box office record neer.

Het "Barbenheimer" fenomeen blijft maar scoren. Zowel Barbie als Oppenheimer blijven maar geld opbrengen. Barbie heeft al een aantal bijzondere Box Office records verbroken en Oppenheimer zet nu een wel zeer opmerkelijk record neer.

Na bijna een maand in de bioscopen heeft Oppenheimer $657 miljoen opgebracht, waarvan $272 miljoen in Noord-Amerika. Oppenheimer is hiermee de best verdienende film ooit die nooit op plek 1 heeft gestaan in de box office top 10.

Nummer 2
Oppenheimer kwam tegelijk uit met Barbie, en de film over de populaire pop staat al een maand bovenaan de lijst. Oppenheimer staat al die tijd op een tweede plek.

Oppenheimer neemt dit opmerkelijke record af van de film Sing uit 2016. Deze film verdiende $270 miljoen maar wist ook nooit de nummer 1 plek te bereiken.



Uniek
Het is zeer uniek dat een film die de lijst nooit aanvoert toch zoveel geld opbrengt. Sterker nog, het is in de hele filmgeschiedenis maar 8 keer gebeurd dat een film meer dan $200 miljoen opbrengt zonder ooit op de eerste plek van de box office top 10 te staan.

Onder andere A Star is Born, Sherlock Holmes, Alvin and the Chipmunks en World War Z hadden eerder deze opmerkelijke eer.

Aangezien Oppenheimer nog steeds flink wat geld opbrengt zal de film dit record waarschijnlijk voor een lange tijd houden. Je kan de biopic over J. Robert Oppenheimer nog steeds zien in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair