Deze spannende Nederlandse thriller scoort als een malle op Netflix

Deze spannende Nederlandse thriller scoort als een malle op Netflix

'Het Geheugenspel' wordt enorm veel bekeken op de streamingdienst.

Netflix heeft een ware hit te pakken met Het Geheugenspel. In deze spannende Nederlands-Vlaamse thriller wordt een vrouw geconfronteerd met de pijnlijke, maar vage herinneringen aan de verdwijning van haar beste vriendin.

Het Geheugenspel is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van het Britse schrijversechtpaar Nicci Gerrard en Sean French (die schrijven onder het pseudoniem Nicci French).

Het verhaal
In de tuin van de rijke familie Deridder wordt een lijk opgegraven. Het blijkt te gaan om de zestienjarige Natalie, de dochter des huizes, die vijfentwintig jaar geleden verdween na een familiefeest. Al snel wordt duidelijk dat Natalie destijds is vermoord.

Na de opgraving krijgt Eva - de beste vriendin van Natalie die nu getrouwd is met haar broer - te kampen met halve herinneringen aan die tijd. Om deze weer helemaal naar boven te krijgen, gaat ze in therapie. Middels deze sessies komt ze achter de waarheid.

Vlotte thriller
Deze verfilming van Het Geheugenspel is net als het bronmateriaal lekker vlot en toegankelijk. Eerder dit jaar draaide hij in de bioscoop en sinds deze week is hij op Netflix te zien.



De thriller slaat duidelijk aan onder Nederlandse kijkers. Het Geheugenspel wordt namelijk enorm goed bekeken op de streamingdienst en heeft inmiddels plaats drie weten te bereiken in de Top-10 van best bekeken films.

NieuwsFilm

meest populair