America Ferrera uit 'Barbie' was al wereldberoemd als "het lelijke meisje"

America Ferrera uit 'Barbie' was al wereldberoemd als "het lelijke meisje"

Ze werd overladen met awards in de filmindustrie.

De monoloog van America Ferrera in de film Barbie wordt wereldwijd bejubeld. De speech gaat over de onmogelijke verwachtingen waar vrouwen aan moeten voldoen. Hierdoor staat de 39-jarige actrice plots in de belangstelling.

Het is echter niet de eerste keer dat America iets doet dat de gewone mens raakt. Zo zat zij 20 jaar geleden al in de baanbrekende film Real Women Have Curves en viel zij opnieuw op in de serie Ugly Betty als het vreemde, lelijke meisje met de beugel.

Wereldberoemde personages
Deze personages maakten haar wereldberoemd. Beide rollen werden goed ontvangen en bekroond met vele awards. Vele films en series volgden daarna, zoals The Sisterhood of the Traveling Pants. Ook werkte zij als stemacteur aan de filmserie How to Train a Dragon van DreamWorks.

In haar bekende TED Talk, getiteld My Identity Is My Superpower, vertelt America meer over haar 'normale rollen'. Ze zegt dat het publiek het heerlijk vindt om normale mensen te treffen met normale problemen - en niet die onwaarschijnlijk perfecte Hollywood-sterren.

Flink vermogen
Haar vermogen wordt inmiddels geschat op 16 miljoen Amerikaanse dollars. America Ferrera is dus best wel rijk. Er wordt gedacht dat zij per aflevering van Superstore 125.000 verdiende. Voor filmrollen vraagt zij ongeveer 2 miljoen.

Meer over de ster staat hier in het artikel van Celebrity Networth. Hieronder in de YouTube-video van Buzz vertelt ze meer over haar monoloog.



NieuwsFilm

meest populair