Marvel en DC worden grootschalig voor schut gezet door HBO's 'The Franchise'

Marvel en DC worden grootschalig voor schut gezet door HBO's 'The Franchise'

Een komisch kijkje achter de schermen van een superheldenfilm.

Toen Marvel Studios in 2008 Iron Man uitbracht, was het helemaal niet zeker of het een succes zou worden. Nu weten we natuurlijk dat de film het startschot was van een 'Cinematic Universe' dat niet meer weg te denken is uit het filmlandschap. HBO gaat nu met hun nieuwe serie The Franchise de Cinematic Universes van Marvel en DC in de maling nemen.

De schrijvers van Succession en Veep komen nu met The Franchise, een komedieserie die weergeeft hoe het er achter de schermen van een niet zo succesvolle filmfranchise aan toegaat.

Synopsis
De officiële synopsis van de serie luidt als volgt: "De crew van een onbeminde filmfranchise vecht voor hun plaats in een woest en weerbarstig cinematic universe."

"'The Franchise' belicht de geheime chaos in de wereld van het maken van superheldenfilms, om de vraag te stellen: hoe wordt de filmische worst precies gemaakt? Omdat elke [frick]-up een oorsprongsverhaal heeft."

Topcast
De hoofdrollen zullen vertolkt worden door Himesh Patel (Tenet) en Aya Cash (The Boys). Verder bestaat de cast uit toptalent als Daniel Brühl (Rush), Richard E. Grant (Can You Ever Forgive Me?) en Billy Magnussen (No Time To Die).


De regie van de eerste aflevering ligt in handen van topregisseur Sam Mendes (Skyfall, 1917), die de serie ook produceert. Een officiële verschijningsdatum is nog niet bekend. Zodra daar meer over bekend is, laten we dat weten.

NieuwsFilm

meest populair