Anthony Hopkins in oorlogsfilm over de 'Britse Schindler'

Anthony Hopkins in oorlogsfilm over de 'Britse Schindler'

Een ongelofelijk verhaal dat verdient verfilmd te worden.

Sir Anthony Hopkins is vandaag de dag toch ook alweer 85 jaar oud, maar stoppen doet hij nog niet. Voor zijn glansrol in The Father won hij nog niet zo heel lang geleden de Oscar en nu gaat hij weer voor een zeer interessant project.

Hopkins zal namelijk in de huid kruipen van Nicolas Winton, die ook wel de 'Britse Schindler' genoemd wordt. In 1939 redde Winton maar liefst 669 Joodse kinderen uit Tsjecho-Slowakije. Hiervoor moest hij een hele operatie opzetten.

Hele onderneming
Winton had gehoord van de Kindertransport, een georganiseerde actie om Joodse kinderen weg te halen uit gebieden die onder het naziregime vielen in de periode voorafgaand aan de Tweede Wereldoorlog.

Winton besloot een soortgelijke operatie te ondernemen in Tsjecho-Slowakije. Ondanks het feit dat hij honderden kinderen wist te redden, voelde Winton zich schuldig voor degenen die hij niet had kunnen helpen. Hij had het er dan ook nooit over waardoor zijn verhaal lange tijd geen aandacht kreeg.

Hartverwarmend
In 1989 kreeg zijn levensverhaal in een keer meer aandacht, toen Winton enkele van de geredde kinderen ontmoette tijdens een aflevering van That's Life!. Nu komt er dus ook een film aan.



Het boek, 'If It's Not Impossible... The Life of Sir Nicholas Winton', dat geschreven werd door zijn dochter, is het verhaal dat verfilmd zal worden. De hoofdrol gaat dus naar Hopkins, maar de rest van de cast mag er ook zijn met Helena Bonham-Carter, Jonathan Pryce, Lena Olin, Romola Garai en Alex Sharp.

Eerbetoon
Een prachtig eerbetoon dus voor een man met een ongelofelijk verhaal. Helaas overleed Winton in 2015, maar wel op 106-jarige leeftijd. De film zal naar alle waarschijnlijkheid One Life heten.

NieuwsFilm

meest populair